Renault Frendzy Concept + Video

Renault Frendzy Concept
Renault komt naar Frankfurt met haar nieuwste concept: de Renault Frendzy.

Na de Dezir, de Captur en de R-Space, is de Renault Frendzy het vierde concept gebaseerd op de verschillende stages in de menselijke levenscyclus. De Frendzy weerspiegelt de werk-fase en werd ontwikkeld onder de leiding van Laurens van den Acker. Het nieuwe concept is een kantoor op wielen, maar kan ook dienen als comfortabele vrijetijdswagen voor families. De duale personaliteit van de wagen reflecteert het feit dat het privé-leven en professionele leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De Renault Frendzy kreeg een asymmetrisch exterieur mee, met een conventionele deur aan de ene en een schuifdeur aan de andere kant. De schuifdeur aan de passagierskant bevat bovendien een 37-inch breedbeeldscherm dat naar buiten gericht is, zodat informatieve of reclameboodschappen kunnen weergegeven worden. Aan beide zijden is een centrale stijl afwezig, zoals bij het Ford B-Max Concept dat in Genève werd voorgesteld. Aan de bestuurderskant openen de deuren omgekeerd, wat het instappen vereenvoudigt. Deze kant weerspiegelt het privé-leven.

Binnenin ziet alles er nogal futuristisch uit, met een groen licht dat uit het dashboard schijnt. In familie-modus wordt de sfeer warmer en maakt het groene licht plaats voor een oranje tint. Bovendien werd een Blackberry PlayBook in het dashboard geïntegreerd, zodat de wagen een echt kantoor op wielen wordt. Op de achterbank kunnen kinderen games spelen of een filmpje bekijken op een touchscreen dat uit de achterkant van de bestuurderszetel schuift. In de koffer blijft de lading mooi op zijn plaats dankzij een soort magnetische bevestiging.

Tot slot iets over de aandrijving van de wagen. Zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen voorspellen, wordt ook dit concept aangedreven door een elektromotor. De Renault Frendzy gebruikt de aandrijving van de Kangoo Z.E., terwijl de wagen wordt opgeladen vooraan onder het Renault logo zoals de Renault ZOE Preview. In totaal beschikt de Frendzy over een vermogen van 60 pk en een koppel van 226 Nm. De topsnelheid van het kantoor op wielen bedraagt 130 km/u. De Renault Frendzy zal voorgesteld worden op het autosalon van Frankfurt in september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...