Officieel: Peugeot 508 RXH

Peugeot 508 RXH
Peugeot onthult de 508 RXH, een premium dieselhybride die het de Audi A4 Allroad moeilijk moet maken.

Peugeot probeert meer en meer upmarket te gaan, de nieuwe 508 RXH maakt deel uit van dat plan. Volgens het Franse merk zie je meteen dat de 508 RXH een premium wagen is. De 508 die als basis diende werd verfijnd, iets verhoogd en verbreed. De 3 verticale leds vooraan helpen de wagen te onderscheiden, zowel overdag als ’s nachts. Verder werden de wielkasten en bumpers afgewerkt met kunststof, zoals ook te zien is op een Audi A4 Allroad.

Het exclusieve karakter van de wagen wordt doorgetrokken in het interieur. De klant kan de wagen personaliseren met opvallende kleuren en luxueuze materialen, zoals een premium lederen bekleding. Bovendien beschikt de wagen over een uitgebreide standaarduitrusting die onder andere elektrisch bediende voorzetels, een head-up display, 18-inch aluminium velgen, een panoramisch glazen dak en een navigatie omvat.

Tot slot krijgt de 508 RXH een 2.0-liter HDi FAP Hybrid4 aandrijflijn, kortom een dieselhybride die een totaal vermogen levert van 200 pk. Het motorkoppel bedraagt een knappe 450 Nm en alle kracht wordt overgebracht op de vier wielen. Absoluut geen slechte zet, zo beschikt de wagen over uitstekende all-round capaciteiten. Volledig elektrisch rijden is mogelijk, terwijl sportief rijden eveneens kan dankzij het aanwezige vermogen. Het gemiddeld verbruik zou slechts 4,2 l/100 km bedragen, de CO2-uitstoot maar 109 g/km.

De Hybrid4 aandrijving doet voor het eerst zijn intrede in de 3008 Hybrid4, die binnenkort gelanceerd wordt. Peugeot wil deze technologie uitbreiden naar meerdere modellen uit het gamma. De 508 RXH zal officieel onthuld worden op het autosalon van Frankfurt om vervolgens verkocht te worden vanaf de lente in 2012.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Peugeot 508 RXH"

  1. kristofl 11-07-2011 om 19:44

    Niet mis! Het enige dat ik er nog anders zou aan doen zijn de achterlichten. die zijn te rood wit blinkend. Licht verdonkerd zou mooier zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...