Gerucht: Volgende BMW M3 krijgt drie turbo’s

BMW M3 2014
Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe BMW M3 een zescilinder met drie turbo’s krijgen.

AutoExpress slaagde erin het hoofd van BMW’s M-divisie, Dr. Friedrich Nitschke, te strikken voor een exclusief interview. In dat interview kwam de toekomstige M3 ter sprake, die een nieuwe 3.3-liter zescilinder zou krijgen voorzien van drie turbo’s. Een van deze turbo’s zou aangedreven worden met elektriciteit, niet met de uitlaatgassen zoals bij conventionele turbo’s het geval is. De motor zou een totaal vermogen leveren van ongeveer 450 pk, 30 pk meer dan de huidige 420 pk die de atmosferische V8 van de M3 E92 op het asfalt overbrengt. Bovendien zou een mix van staal en carbon de prestaties en de efficiëntie verder verhogen.

In het interview kwam echter ook meer aan het licht. Volgens Nitschke kan de M-divisie meer wagens bouwen, zowel in termen van aantallen als verschillende modellen. De topman bevestigde de komst van een hele resem nieuwe wagens die de M-badge krijgen. Zo zou er een M2 komen en ook mogelijk een opvolger van de legendarische M1. Deze supercar zou al snel een V10 krijgen om te concurreren met de concurrenten van Aston Martin, Ferrari en Lamborghini. Als hij er zou komen, moeten we echter niets verwachten voor 2016. Verder liggen ook plannen op tafel voor een opvolger van de Z4 M Coupe, iets wat volgens Nitschke makkelijk te bereiken is. Tot slot zou de nieuwe 1-Reeks M Coupé ook als basis kunnen dienen voor een lichtere CSL-versie. Hoe dan ook, het belooft een mooie tijd te worden voor M-liefhebbers! (Via:AE)

BMW M1

Deel dit bericht: