Pioneer komt met AppRadio

Pioneer AppRadio
Pioneer komt met een AppRadio, het eerste product voor de auto dat ontworpen is om de mogelijkheden van de iPhone4 en iPod Touch als bron te gebruiken.

De Pioneer AppRadio werkt met een capacitief aanraakscherm, waarmee functies met dezelfde bewegingen worden bediend als op de iPhone. De AppRadio beschikt over een 15 cm groot scherm (resolutie 800×480), een ingebouwde Bluetooth-kit en een aansluiting voor een optionele achteruitrijcamera. De AppRadio zou een nieuwe dimensie aan connectiviteit geven, de Appradio sluit namelijk perfect aan bij de iPhone4 en biedt een uitgebreide en veilige manier om apps van de iPhone in de auto te gebruiken.

De AppRadio krijgt een zeer clean “less is more” design met slechts twee knoppen: een home-knop en een volume knop, de bediening van de overige functies gaat via het touchscreen dat volgens Pioneer sneller reageert en verschillende raakpunten tegelijk herkent. De bediening van het scherm wordt gebruikt voor alle functies, inclusief de app-interface, iPod-bediening/afspelen van iPod-muziek/video, AM/FM-radio en handenvrij bellen met Bluetooth.

Het ware potentieel van de AppRadio wordt pas echt duidelijk wanneer je een iPhone of iPod Touch (4e generatie) aansluit. Pioneer werkt namelijk samen met de App-providers om ervoor te zorgen dat de Apps compatibel zijn. Zo werken populaire apps zoals INRIX en iCOYOTE gewoon via het scherm van de AppRadio. Daarnaast heb je via de AppRadio gewoon toegang tot de Agenda, Contacten, Foto’s en Google Maps van de iPhone. Staat de auto stil en is de handrem aangetrokken, dan kan je zelfs Youtube video’s bekijken via de AppRadio. In de toekomst volgen nog een hele resem Apps, waaronder een DJ-App, een internet browser en een internetradio. Ook aan de integratie van sociale media zoals Twitter en Facebook wordt gedacht. De AppRadio kost 399€.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Pioneer komt met AppRadio"

 1. ixke 07-07-2011 om 12:36

  en dat allemaal voor 400euri ?
  die radio komt volledig voor die prijs ? welke uitgangsvermogens komen daarbij ?
  of is het weer zo’n toestand à la BMW/AUDI/MERCEDES waarbij een basisprijsje komt en je uiteindelijk het dubbel aan opties kwijt bent ?
  hoe dan ook, het lijkt me vrij indrukwekkend
  de volgende die naar Brazilie komt mag er mij eentje meebrengen 😉
  bahia.bacix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...