Preview: Nieuwe Mazda MX-5 (2012)

Mazda MX-5 2012 Preview header
De vierde generatie van de Mazda MX-5 maakt volgend jaar zijn opwachting, tijd voor een vooruitblik.

De Mazda MX-5 is al 21 jaar oud en is volgend jaar toe aan zijn vierde generatie. De nieuwe generatie zal daarbij beïnvloed worden door de nieuwe designtaal van het merk, daarbij zal vooral gekeken worden naar de Shinari Concept die dit jaar ook op het autosalon van Genève stond. De MX-5 krijgt nog steeds achterwielaandrijving, combineer dat met een gewicht dat volgens Mazda onder de 1.000 kg gehouden zal worden, en je weet dat het bekende MX-5 recept terug vorm krijgt.

Onder de motorkap is plaats voor een nieuwe viercilinder met 1,5-liter slagruimte en 160 pk. De motor beschikt over directe injectie en komt met een start/stop systeem. Mazda heeft de nieuwe motor ook extra licht gemaakt, daarnaast werd de hoeveelheid frictie tot een minimum herleid. Standaard wordt de motor gekoppeld aan een manuele zesbak, optioneel kan je kiezen voor een automaat met dubbele koppeling. Meer details volgen in 2012, vermoedelijk zal het model zijn opwachting maken op het autosalon van Genève of Parijs, vanaf begin 2013 start de verkoop. (Foto: JokeForBlog)

Mazda MX-5 2012 Preview

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...