Audi denkt aan Q3 RS

Audi Q3 RS
Als we de geruchten mogen geloven zou Audi werken aan een extra sportieve versie van de Audi Q3, met een vijfcilinder onder de motorkap.

Audi Quattro baas Stephan Reil kwam vorige week aan op een perslancering in een prototype van de extra sportieve Audi Q3. Onder de motorkap was er plaats voor de 340 pk sterke vijfcilinder die we kennen uit de TT-RS en RS3 Sportback. De baas van Audi Quattro vertelde er wel meteen bij dat het model in kwestie voorlopig enkel als testcase op de baan is, het merk wil namelijk even de temperatuur meten bij de pers alvorens het verder werkt aan een extra sportieve Q3. Het testmodel kreeg visueel of technisch verder nog geen extra toevoegingen, maar zodra het merk beslist om verder te ontwikkelen zal het uiteraard een aangepaste ophanging en visuele aanpassingen krijgen.

Het motorblok in de Q3 krijgen was trouwens een hele klus, hoewel de Q3 gelijkenissen vertoont met de A3 zou het niet eenvoudig geweest zijn om de motor in de motorruimte te monteren. Het merk moest dan ook enkele aanpassingen uitvoeren aan de configuratie van het motorcompartiment om het blok er in te laten passen. Het merk zal nu eerst ook het kostenplaatje van deze wijzigingen berekenen, alvorens het verdere stappen onderneemt in de ontwikkeling van de Q3 RS. Wat de reacties van de pers betreft, schijnt de Quattro baas alvast tevreden, maar of er ook effectief een productieversie komt, blijft afwachten. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Audi denkt aan Q3 RS"

 1. Wolf 05-07-2011 om 11:33

  Te glad uiterlijk. Teveel audi’s die op elkaar lijken. Jammer want die motor is een juweeltje. Vroeger was ik een audi fan……toch jammer.

 2. PJS 05-07-2011 om 13:31

  @Wolf; zoals ook in het artikel staat zal het sportieve model ook visueel aanpassingen krijgen, de wagen op de foto’s is nog een testmodel met enkel de vijfcilinder onder de motorkap.

 3. Wolf 05-07-2011 om 14:54

  sorry pjs. Blijft een saaie audi met de saaie audi look. Daar kunnen een paar spoilers niets aan veranderen. De enige ‘echte ‘audi die een apart en geslaagd ( persoonlijk) uiterlijk heeft is de TT(RS). De R8/10 is  gebaseerd op de Lambo maar vind ik zelf wel erg geslaagd.
  De A3,A4,A5 (muv de RS 5), de A6,A7 en A8 lijken erg op elkaar en dat sausje vind ik persoonlijk niet mooi.
  Dat ze technisch perfect zijn, doet me niet zoveel. Voor mij is autorijden emotie en vind ik niet meer bij audi. De woorden ‘te perfect’en ‘steriel’ worden ook regelmatig uitgesproken door diverse testers.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...