Saab heeft 25 miljoen euro extra lening gevonden

Saab Trollhattan
Een nieuwe dag, een nieuwe financiering, zo lijkt het er de laatste dagen bij Saab aan toe te gaan. Deze keer een converteerbare lening van 25 miljoen euro.

Swedish Automobile, het vroegere Spyker, laat weten dat het een nieuwe converteerbare lening heeft afgesloten met Gemini ter waarde van 25 miljoen euro. Het betreft een lening voor de korte termijn, met een maturiteit van 6 maanden, het intrestbedrag bedraagt 10% per jaar, Gemini kan de lening ook converteren naar aandelen ter waarde van 1,38 euro per aandeel. Swedish Automobile mag het geld zonder boete eerder aflossen en is dit ook van plan zodra de lange termijn financiering van Pang Da en Youngman binnen is. Saab zal het geld onder andere gebruiken om de lonen van zijn werknemers te betalen en de schulden bij de leveranciers af te lossen. Daarnaast wil het ook de lening bij de Europese Investeringsbank (EIB) ter waarde van 29,1 miljoen euro gedeeltelijk aflossen.

Dat Victor Muller, CEO van Swedish Automobile, zijn werk goed heeft gedaan blijkt uit de totale financiering die de man op 1 week wist los te weken. Nadat bekend werd dat Saab de lonen van zijn werknemers niet meer kon betalen, heeft het eerst een Chinese koper gevonden die 13 miljoen euro heeft neergeteld voor 582 Saabs, later vond het een deal voor een sale and lease back ter waarde van 28 miljoen euro, tel daarbij de converteerbare lening van 25 miljoen euro en je komt op een totaal van 66 miljoen euro aan kortetermijnfinanciering. Volgens Muller zal Saab dankzij het geld in staat zijn om binnen de twee weken de productie terug op te starten, we zijn alvast benieuwd.

Saab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...