Update: Saab heeft extra Chinees geld gevonden

Saab China
Saab laat in een kort persbericht weten dat het extra kortetermijnfinanciering heeft gevonden.

Swedish Automobile, de eigenaar van Saab, laat weten dat een Chinees bedrijf 582 Saab’s heeft gekocht ter waarde van 13 miljoen euro, de volledige betaling van dit bedrag wordt deze week nog verwacht. Hierdoor zou Saab in staat moeten zijn om de lonen van de werknemers te betalen en een deel van de schulden bij de leveranciers af te lossen. De vakbonden zullen zich dus niet genoodzaakt zien het faillissement aan te vragen. Ondertussen zoekt Saab verder naar extra kortetermijnfinanciering om de productie terug op te starten. Het bedrijf zegt er wel bij dat het niet zeker is of deze onderhandelingen succesvol zullen zijn.

Saab heeft de laatste 3 maanden grote problemen met zijn productie, waardoor de productielijnen voor het overgrote deel van de tijd stil stonden. Het bedrijf kon zijn leveranciers niet meer betalen, waardoor die niet langer willen leveren. Voor de lange termijn heeft Saab al een deal gesloten met twee Chinese bedrijven, voor de korte termijn blijft het koortsachtig zoeken naar oplossingen. Eén van die oplossingen zou een sale-and-lease back operatie zijn met Vladimir Antonov, deze deal moet echter nog goedgekeurd worden door de Zweedse overheid en dat kan nog even op zich laten wachten. Ondertussen is CEO Victor Muller dus genoodzaakt te zoeken naar Chinese bestellingen die het bedrijf, tot er een echte oplossing uit de bus komt, op de rails kunnen houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Saab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...