BMW M5 keert terug als Ringtaxi

BMW M5 Ring Taxi
BMW heeft op het M-Festival bekendgemaakt dat de nieuwe BMW M5 terugkeert naar de groene hel als ringtaxi.

BMW zal vanaf 2012 terug de BMW M5 inzetten als ringtaxi, nadat het merk een tijdje voor de M3 had gekozen. De M3 is echter aan het einde van zijn Latijn en BMW wil natuurlijk graag uitpakken met recent materiaal, waardoor de keuze voor de M5 niet onlogisch is. Vanaf 2012 zullen geïnteresseerden de Nürburgring als passagier in de BMW M5 kunnen ontdekken, of ook “de koningin van de Ring” aka. Sabine Schmitz terug achter het stuur van de nieuwe M5 zal kruipen is echter nog niet duidelijk.

Dat de nieuwe BMW M5 klaar is voor de job staat buiten kijf, onder de motorkap vinden we een 4.4-liter Bi-Turbo V8 die zorgt voor 560 pk en 680 Nm koppel. Nul naar honderd doet de nieuwe M5 in 4,4 seconden, de topsnelheid kan dankzij het M-Drivers pakket opgetrokken worden van 250 tot 305 km/u. De transmissie wordt verzorgd door een zeventraps M automaat met dubbele koppeling, inclusief Launch Control en schakelflippers aan het stuur. De BMW M5 is ook een stuk milieuvriendelijker dan zijn voorganger, gemiddeld verbruikt de nieuwe M5 9,9 liter/100 km, dat is 30% minder dan zijn voorganger. De verbruikscijfers op de Nürburgring zullen uiteraard minstens een factor 2 hoger liggen. (Foto’s via: BMWBlog)

Lees hier alle details over de nieuwe BMW M5.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...