24-uren Nurburgring: start om 16.00u – Live Stream

24 hour Nürburgring
Wie dol is op autosport, kan vanaf vanmiddag de 24-uren van de Nürburgring live volgen.

Gisteren werden de tweede en laatste kwalificaties gereden, vanmiddag begint het echte werk. Om 16.00u wordt het startsein gegeven en zullen meer dan 200 wagens de Groene Hel doorkruisen. Ferrari start op één, maar kwalificaties zijn niet het belangrijkste element in een race die 24-uren duurt. Centraal staat de uithouding, zowel van mens als machine. Dat het iets meer dan 25 km lange circuit in de Eifel (inclusief het Grand Prix Circuit) met meer dan 100 bochten uitdagend en vermoeiend is, hoeven we niemand duidelijk te maken.

Dat het vandaag hoogstwaarschijnlijk zal regenen, maakt het er niet gemakkelijker op. Naar de nacht toe zou het mogelijk droger worden. Tactiek zal met de wijzigende weersomstandigheden dus eveneens een deel uitmaken van de sleutel tot succes. Wie al de spanning live wil volgen, kan dit op de officiële livestream vanaf 15u30. Het betere commentaar wordt zoals altijd gegeven door RadioLeMans. Indien de officiële livestream niet werkt, kunnen jullie ook even proberen op de livestream van Audi/livestream van Porsche. Is ook dat tevergeefs, dan biedt een schotelantenne nog een laatste uitweg, waarmee jullie onder normale omstandigheden de Duitse zender Sport1 kunnen nemen.

Update: Einde Race
Update: Stand na 20 uur racen.
Update: Stand na 18 uur racen! + Video
Update: Stand na 5 uur racen! + Video
Update: Stand na 2 uur racen! + Video

Ferrari P4/5 Competizione

Deel dit bericht:

6 reacties op "24-uren Nürburgring: start om 16.00u – Live Stream"

 1. PJS 25-06-2011 om 17:32

  De Livestream van Audi lijkt het momenteel het beste te doen.. http://tv.audi.com/

 2. kristofl 26-06-2011 om 14:05

  Zijn jullie eigenlijk ook via de stream aan het kijken? Of terplekke? (of had je dat gehoopt 😉 )

 3. kristofl 26-06-2011 om 14:10

  Rijden er daar nu ook gewoon amateurs op? Of doen een golf, renault clio etc ook mee? Gewoon voor de fun dan of ter promotie van hun ‘race’ modellen? Het ziet er maar zielig uit eigenlijk, constant voorbij worden gestoken door BMW’s, Ferrari’s,…
  Die blauwe lichten en automatisch flitsende voorlichten zijn wel hip 🙂 Waarschijnlijk voor de ‘visibiliteit?’.

 4. TDB 26-06-2011 om 14:33

  @kristofl

  Was ik maar ter plekke, maar de examens verhinderen mij daartoe. Er zijn zowel amateurs als professionals aanwezig. Natuurlijk rijden alle wagens in verschillende klassen. In totaal zijn er 22 klassen. Hoe zielig het ook moge lijken, ze strijden gewoon voor de overwinning in hun eigen klasse. Uiteindelijk is het ook een unieke ervaring. 

  Over de blauwe lichten… De 30 snelste uit de tweede kwalificaties kregen een blauw licht gemonteerd aan de voorruit, zodat de tragere voorliggers makkelijker zien dat een snelle wagen nadert. De flitsende voorlichten zijn volgens mij niet automatisch, maar worden bediend door de chauffeur als verzoek om voorbij te steken.

 5. kristofl 26-06-2011 om 14:46

  Succes met de examens alleszins! Bedankt voor de uitleg, ik had al zoiets in gedachten. Het maakt de race wel een stuk leuker voor ons om naar te kijken, af en toe slalommende hypercars tussen enkele kleine auto’s.. nice 🙂
  Juist jammer van de stickers op de auto’s, ze zouden er toch zoo veel leuker uitzien zonder hun kleurboek-jasje.
  Wat ik bedoelde met die voorlichten, is dat er toch een soort van strobo-functie op is gezet zoals bij een ziekenwagen. Lijkt me ook handig op de snelweg (als je met een ferrari rijdt ofzo :b)

 6. TDB 26-06-2011 om 15:21

  @kristofl

  Zonder sponsors gaat racen natuurlijk moeilijk;) zou iets te duur zijn. 
  Ah zo, ja zou kunnen, als ze éénmaal op de knop drukken zullen de lichten wel enkele keren knipperen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...