24-uren Nurburgring: stand na 2 uren

24 hour Nürburgring
Na twee uren racen zijn de posities in de top twintig nog enigszins dezelfde gebleven.

Bij de start van de race kwam er geen regen uit de hemel gevallen, al vertrokken zo goed als alle wagens op regenbanden vanwege het nog vrij natte wegdek. De Porsche 911 GT3 R Hybrid vatte de race als enige aan met slicks, een keuze die zeer tactisch bleek te zijn. De Farnbacher 458 Italia GT die uit pole positie startte, moest bij de start plaats geven aan enkele SLS AMG GT3’s, al kon hij deze enkele ronden later opnieuw voorbijgaan. De twee BMW M3 GT’s zijn op het moment van schrijven als snelste onderweg met een rondetijd van 8 min 49 seconden. Ze rijden beide aan de leiding, maar hebben voorlopig slechts één pit-stop afgewerkt.

Hoewel de eerste ronde nagenoeg zonder brokstukken verliep, zijn na twee uren racen niet alle wagens gespaard gebleven. Na 25 minuten kwam de Audi TT RS van Martin Tomczyk met zware beschadiging de pits binnen. Ook de SLS AMG met nummer 36 bleef niet onbeschadigd, deze moest met platte band en beschadigde ophanging van het circuit worden gesleept. Een Volkswagen Scirocco moest bovendien opgeven wegens motorproblemen.

Na één uur begon het op het circuit weer te druppelen, maar de neerslag bleef beperkt zodat alle wagens hun race op slicks verderzetten. Verdere buien zijn nog steeds mogelijk, maar zijn zo goed als onmogelijk te voorspellen in de Duitse Eifel. Jullie kunnen de race nog steeds live volgen via deze livestream (of deze), de huidige ranking vinden op deze site en luisteren naar Engelstalige radiocommentaar van RadioLeMans. De hoofdpunten vinden jullie tenslotte hier.

Start

De eerste gedubbelden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...