Spyshots: Jaguar XE op de weg getest

Jaguar XE
Geruchten over de komst van de Jaguar XE doen al een tijdje de ronde. Het eerste bewijs dat ze waar zouden zijn, is er!

De testmule van de Jaguar XE werd namelijk op de gevoelige plaat vastgelegd. De wagen lijkt bijzonder goed op de Jaguar XK, maar dat is omdat de ingenieurs van Jaguar gebruik maken van een gekrompen XK-koetswerk om de XE te testen. De wagen is beduidend kleiner dan de XK.

Jaguar wil de XE op de markt brengen om het de BMW Z4, de Porsche Boxster en de Mercedes SLK moeilijk te maken. Het verkoopsvolume van een compacter model kan alleszins hoger uitkomen dan dat van de grote XK. AutoWeek vermoedt dat er onder de motorkap een 2.0 liter grote viercilindermotor zal liggen met turbo en om en bij de 200 paarden. Zonder twijfel komt er een sterkere variant. We moeten de wagen echter niet voor 2013 op de markt verwachten.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XKR.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Cabrio.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...