Komt Ford met een Fiesta SUV?

Ford Fiesta SUV
Volgens enkele spypics komt Ford met een concurrent voor de Nissan Juke.

Zoals we weten sinds het autosalon van Genève, voegt Ford binnenkort een nieuwe kleine wagen toe aan het gamma: de B-Max. Naast de B-Max zou Ford mogelijk met een andere compacte wagen op de markt komen, potentieel een op de Fiesta gebaseerde SUV die kan concurreren met de Nissan Juke. Het prototype kon alvast meermaals op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

Het valt duidelijk op dat de rijhoogte van de wagen een stuk verhoogd is, met serieus wat ruimte tussen de wielen en de wielkasten. De baby Kuga zou hiermee iets heviger terrein kunnen opzoeken. Wanneer we nog iets gedetailleerder kijken, zien we dat de 16-inch velgen voorzien zijn van Pirelli Scorpion ATR rubber, de on/off-road band van de Italiaanse fabrikant.

Hoewel dit prototype voorzien is van een vijfdeurs Fiesta carrosserie, zou het finale product qua styling iets meer lijken op de Kuga. Onder de motorkap verwachten we alvast de nieuw aangekondigde 1.0-liter driecilinder EcoBoost en een 1.6-liter viercilinder EcoBoost, beiden met start/stop-systeem. Gezien de “Global Car” strategie van Ford, zal de Fiesta SUV overal ter wereld verkocht worden. Het concept wordt verwacht op één van de grotere autosalons volgend jaar. (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...