Albert van Monaco trouwt in LS600hL Landaulet

Lexus LS600hL Landaulet
De Lexus LS600hL is een exlusieve wagen, dat mochten we zelf al eens aan de tand voelen. Maar exclusief genoeg voor een Prins van Monaco? Blijkbaar niet. Dus bouwde Lexus een speciale versie.

Lexus bouwde de LS600hL Landaulet voor het trouwfeest van de Prins van Monaco en Charlene Wittstock op zaterdag 2 juli. Dankzij de Full Hybrid technologie zou het mogelijk moeten zijn de parade uit te rijden zonder enige schadelijke uitstoot te veroorzaken. De wagen werd in samenwerking met het Belgische Carat Duchatelet gebouwd. Benoît Ceulemans van Carat Duchatelt noemt het project historisch, het is de eerste keer dat het bedrijf openlijk geassocieerd wordt met een dergelijk prestigieus project.

De auto ziet er dankzij zijn doorschijnend dak helemaal anders uit dan een andere Lexus LS600hL. Het dak is uit één stuk gemaakt waarbij ervaring uit de lucht- en ruimtevaartindustrie gebruikt werd. Het koetswerk werd onder meer verstevigd met honinggraatstructuren, kevlar en koolstofvezel. Het dak is vervaardigd uit polycarbonaat, is 8 mm dik en weegt amper 26 kg en vertoont gelijkenissen met het dak van de cockpit van straaljagers. De Prins en zijn echtgenote zullen dus zeer zichtbaar zijn voor de toeschouwers.

Lees & bekijk hier onze rijtest met de Lexus LS600hL.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Albert van Monaco trouwt in LS600hL Landaulet"

  1. PJS 24-06-2011 om 16:17

    Het dak eraf halen kan waarschijnlijk niet via een vouwmechanisme 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...