24-uren Nurburgring: resultaten 2de kwalificatie

458 Italia GT
De Ferrari 458 Italia GT van Farnbacher Racing bleef ook in de tweede kwalificatie heer en meester.

Tussen 16u55 en 18u55 vonden de tweede kwalificaties plaats voor de 24-uren van de Nürburgring, met als blikvanger opnieuw de Ferrari 458 Italia GT van team Farnbacher Racing. Het team kon hun tijd verbeteren tot 8 min 23 seconden, zo’n 2 seconden sneller dan de SLS AMG GT3 van team ROWE Racing. Ook de derde startpositie wordt morgen ingenomen door een SLS AMG GT3. De BMW M3 GT die vorig jaar won, start als vijfde.

Om de veiligheid te bevorderen, krijgen de eerste 30 wagens een blauw licht gemonteerd aan de voorruit. Zo kunnen de snellere wagens tijdens de nachtelijke uren van de race een signaal geven aan de tragere voorliggers om veilig te kunnen voorbijsteken. Een klein detail, maar één met een enorme werking. Op het moment van schrijven vallen regendruppels over de Nordschleife, maar wat het morgen zal doen, blijft voorlopig koffiedik kijken. Wij houden jullie alvast op de hoogte!

Aston Martin V12 Zagato

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...