24-uren Nurburgring: resultaten 1ste kwalificatie

24 hour Nürburgring
Ferrari leidt de dans na de eerste kwalificaties op de Nürburgring.

Omstreeks 23u30 gisteravond zijn de kwalificaties op de Nürburgring geëindigd. Dominik Farnbacher reed met zijn Ferrari F458 Italia GT 18 ronden over het iets meer dan 25 km lange VLN-circuit en kon een tijd van 8min 23 seconden neerzetten. De tweede en derde plaats werden ingevuld door een SLS AMG GT3, met respectievelijk 6,62 en 7,19 seconden achterstand op het Italiaans geweld. De Audi R8 LMS van Mattias Ekström en Timo Scheider werd vierde. De eerste Porsche kwam slechts op de zesde plaats. De hybride Porsche waar we eerder over sproken, kon de snelheid van de eerste wagens niet volgen. De extra regels die de raceleiding voor de wagen heeft opgelegd, lijken op dit moment iets te strikt.

Om een goede kwalificatie te rijden op de Nürburgring, moet je ook al wat geluk hebben. De kans is immers enorm groot dat enkele tragere wagens de ideale lijn hier en daar blokkeren. Dominik Farnbacher zegt geluk gehad te hebben een vrije ronde te kunnen rijden, terwijl ook de banden de ideale temperatuur bereikt hadden. De eerste kwalificatie heeft ook reeds de eerste slachtoffers geëist, meerdere wagens vielen uit door een technisch defect of een ongeval. Zo had ook de BMW M3 GT die vorig jaar de overwinning behaalde last van vibraties zodat een schitterende tijd uitbleef. De tweede kwalificaties gaan van start om 16u55.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...