V6-motoren voor Formule 1 vanaf 2014

Formule 1 Spa
De Formule 1 zal de geplande motorwijziging uitstellen tot 2014, daarnaast komen er voorlopig geen viercilinders.

Het plan om vanaf 2013 met viercilinders te gaan rijden in de Formule 1 lijkt voorlopig van de baan, de FIA en de F1 bazen zijn overeengekomen om vanaf 2014 een 1.6-liter V6 Turbo te gebruiken in plaats van de huidige V8’s. De eerdere plannen om 1.6-liter grote viercilinders in combinatie met hybride techniek te gebruiken werd niet gesteund door onder andere Ferrari. Dat de koninginnenklasse van de autosport zich graag een milieuvriendelijker imago aanmeet is duidelijk, maar of we daarmee de sensatie van de sport niet zullen verliezen? Voor sommige merken zoals Ferrari is het daarnaast ook onverenigbaar met hun core business, een viercilindertje in een Ferrari F1… Gekker moet het niet worden.

Maar goed, voorlopig hoeven we dus niet te vrezen voor viercilinders in de Formule 1. Formule 1 baas Bernie Ecclestone is dan ook een grote tegenstander van de viercilinders, de man heeft schrik dat ze niet hetzelfde zouden klinken en het de fans zou weghouden. Renault op zijn beurt is wel voorstander van de viercilinders, de stap naar V6 motoren is dus overduidelijk een compromis tussen beide kampen. De nieuwe V6 zou net als nu hybride systemen herbergen, het betekent dus niet het einde van het KERS-systeem. (Via: Reuters)

Formule 1 Engine V8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...