The end? Saab kan lonen niet meer betalen

Saab Stabiliteit ?!?
Het lijkt nu echt wel vijf voor twaalf voor Saab, het merk heeft aangekondigd dat het de lonen van zijn werknemers niet meer kan uitbetalen.

Het noodlijdende Saab heeft vandaag bekendgemaakt dat het niet meer in staat is de lonen van zijn werknemers te betalen. Swedish Automobile, het vroegere Spyker Cars, blijft naarstig op zoek naar andere financieringsbronnen. Zo wordt er nog met verschillende partijen gesproken over korte termijn financiering en wordt ook nog steeds gedacht aan een sale and lease-back constructie voor de fabrieken van Saab. Na de productieherstart eind mei, ligt de fabriek na iets meer dan een week activiteit gewoon terug stil doordat bepaalde onderdelen niet geleverd raakten. Saab heeft namelijk redelijk wat schulden bij zijn leveranciers, waardoor die niet meteen geneigd zijn erg accuraat te leveren. Door het JIT productieproces heeft Saab zelf geen voorraden.

Victor Muller probeert ongetwijfeld nog steeds een manier te vinden om korte termijn financiering los te weken, voor de lange termijn sloot Saab namelijk al een deal met twee Chinese bedrijven (Youngman en Pang Da). Daarnaast heeft het Chinese Pang Da met een bestelling van 1.300 modellen al eerder geprobeerd de korte termijn financiering recht te trekken. Dat geld blijkt echter niet te volstaan voor Saab, het is zelf in zijn persbericht eerder pessimistisch en zegt dat het niet zeker is dat de lopende onderhandelingen positief zullen uitdraaien. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd..

saab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...