24-uren Nurburgring: MINI JCW Coupe Endurance

Mini Coupé John Cooper Works Endurance
MINI wil de nieuwe MINI Coupé in de schijnwerpers stellen door deel te nemen aan de 24-uren van de Nürburgring.

De MINI Coupé is nog maar net onthuld en wat extra reclame kan dus geen kwaad. De MINI Coupé werd dikwijls gespot op de Nürburgring voor testwerk en dat met een extra reden zo blijkt. Zaterdag en zondag zal immers een Mini John Cooper Works Coupé Endurance deelnemen aan de 24-uren van de Nürburgring in de “SP 3T” klasse. Meer dan 250.000 fans zullen de wagen zien strijden in de Groene Hel.

Voor deze langeafstandsrace kan MINI beroep doen op alle kennis die ze hebben vergaard van de MINI Challenge tot hun tot nu toe korte ervaring in de WRC met de MINI Countryman. Om iets sneller te gaan over het recht stuk tussen de Döttinger Höhe en de Antoniusbuche, werd het vermogen verhoogd tot 247 pk. Dat is 36 pk meer dan de legale straatversie. De twin-scroll N14 1.6-liter viercilinder levert nu ook een koppel van 329 Nm.

De wagen werd gestript van alle overbodige ballast en de vier normale zetels maakten plaats voor een enkele Recaro kuipstoel. Het eindresultaat is een gewicht net onder de 1.000 kg! Om de bestuurder in dit lichtgewicht toch te beschermen tegen een eventuele impact en de stijfheid te bewaren werd de wagen voorzien van een rolkooi. Tot slot kan de MINI Coupé wel wat extra downforce gebruiken op het bochtige Eifel circuit, daarom beschikt de wagen over een enorme strijkplank achteraan en een heuse diffuser. De authentieke MINI toeren- en snelheidsmeter werden gespaard. (Via: AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...