24-uren Nurburgring: Aston Martin V12 Zagato

Aston Martin V12 Zagato Racer
De Aston Martin V12 Zagato is volledig klaar voor de 24-uren race op de Nürburgring dit weekend.

Aston Martin keert terug naar de 24-uren van de Nürburgring, dit jaar met de gloednieuwe V12 Zagato. Vorige maand stond de wagen nog te pronken op de oevers van het Comomeer, tijdens zijn officiële voorstelling op het Villa d’Este Concours. Het romantische landschap maakt nu echter plaats voor de Groene Hel. Aston Martin nam reeds vaker deel aan de 24-uren race, maar nog nooit met een wagen zo nieuw als deze.

Het werk aan de racewagen begon pas vorig jaar, dus het team uit Gaydon heeft de handen vol gehad met het voorbereiden van de twee V12 Zagato’s, genaamd ‘Zig’ and ‘Zag’, voor de hoge eisen die het bochtige Eifel circuit stelt aan mens en machine. ‘Zag’ krijgt een wit-rode kleurencombo, ‘Zig’ is uitgevoerd in het groen. De V12 Zagato is een verdere evolutie van de reeds veel beproefde V12 Vantage, die een klasse-overwinning behaalde in 2009. De Zagato beschikt over uitvoerige aerodynamische aanpassingen en een 6.0-liter V12 met een vermogen van 530 pk.

Met deze racewagen zou Aston Martin haar vorige record van 8 min 56 seconden moeten kunnen verbreken. De chauffeurs die daarvoor kunnen zorgen zijn Dickie Meaden van EVO in ‘Zig’, samen met Aston Martin One-77 leidend ingenieur Chris Porritt, Oliver Mathai en amateur racer Peter Cate. ‘Zag’ wordt op zijn beurt bestuurd door niemand minder dan de CEO van Aston Martin, Dr. Ulrich Bez. Samen met Wolfgang Schuhbauer en journalisten Horst von Saurma en Matthew Marsh gaat hij de extreme uitdaging aan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "24-uren Nürburgring: Aston Martin V12 Zagato"

  1. PJS 23-06-2011 om 21:02

    De kleurencombo van ‘Zag’ is in ieder geval het meest geslaagd.. Hopelijk hebben ze op de Nürburgring meer geluk dan tijdens de 24-uren van Le Mans.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...