McLaren begint MP4-12C te verkopen

McLaren Mercedes MP4 12C
McLaren opende vorige week haar eerste toonzaal in London. Daarmee begint de verkoop van de McLaren MP4-12C

De MP4-12C is een nieuwe exotische supercar van Britse makelij. Toegegeven, zijn naam klinkt niet direct exotisch, maar zijn specificaties en zijn uiterlijk zijn dat des te meer. De prijs van een dergelijk model komt neer op zo’n €140.000 tot €200.000. Onder de motorkap ligt een 3.8 liter grote V8-motor die niet minder dan 600 paarden levert. Nul naar honderd doet dit beest in 3,3 seconden en wanneer je voor de Corsa bandenset kiest, gaan daar nog eens 2 tienden van af. De topsnelheid bedraagt 330 km/u.

Dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel, is deze McLaren extreem licht gebleven en is hij toch stevig genoeg. Het MonoCell chassis weegt amper 75 kg, bijzonder weinig. Het volledige leeggewicht komt neer op iets meer dan 1.300 kg. Als de wagen 100 km/u rijdt, heeft hij amper 30,5 meter remweg nodig om tot stilstand te komen. Wie de MP4-12C zelf eens van dichtbij wil bekijken, heeft geluk. Er komt namelijk een dealer in Brussel! Wij zijn alvast benieuwd.

Deel dit bericht:

5 reacties op "McLaren begint MP4-12C te verkopen"

 1. PJS 22-06-2011 om 15:22

  Ik had ergens gelezen dat de productie voor de eerste 3 jaar al uitverkocht zou zijn? Weet wel niet meer waar ik het gelezen heb..

 2. BNNY 22-06-2011 om 15:40

  Op diverse automedia werd inderdaad gemeld dat de productie voor de volgende 3 jaar uitverkocht is.. Met slechts 1000 exemplaren per jaar in productie wordt het kunstmatig laag gehouden, wat niet van de Italiaanse concurrentie kan gezegd worden. De restwaarde is hierdoor de enige winnaar, de vele (vermogende) petrolheads de verliezer!

 3. MRM 22-06-2011 om 15:45

  Ja, da’s juist, de productie is al verkocht in feite. Het artikel doelde vooral op het feit dat McLaren een toonzaal opende en zal beginnen met de eerste wagens ook daadwerkelijk te leveren.

 4. PJS 22-06-2011 om 15:54

  Oké, wou gewoon even melden dat geïnteresseerden even geduld moeten hebben 😉

 5. BNNY 22-06-2011 om 16:03

  Eens langsgaan bij de Lousialaan te Brussel met een grote(re) zak geld en misschien kan je toch nog iets uit de brand slepen.. De Belgische McLaren vestiging is overigens verantwoordelijk voor de BeNe(lux) markt, wat een opsteker mag zijn voor ons klein Belgenlandje..

  De eigenaar van onze vestiging, de Ginion Group, heeft behalve het McLaren dealership ook nog BMW, Maserati, Rolls Royce en Ferrari onder hun hoede.. Als je dus niet wilt wachten op de (Britse) sportwagen kan je altijd wel iets anders lekkers vinden!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...