Officieel: MINI Coupe

MINI Coupe
MINI heeft zonet de MINI Coupé officieel gelanceerd.

MINI wil met de MINI Coupé een nieuw segment aanboren, dat van de super compacte sportwagen. De tweezits Coupé zou zich namelijk kenmerken door een erg sportief DNA, zowel op mechanisch als visueel vlak. Het design is alvast sportief, de MINI Coupé beschikt over een erg laag “helmdak” en zeer scherpe A-stijlen. Het helmdak is daarbij steeds in een contrasterende kleur uitgevoerd. Daarnaast zien we achteraan een uitklapbare spoiler, die spoiler werkt actief en helpt de luchtstroom te regelen bij hogere snelheden. De spoiler klapt automatisch uit vanaf 80 km/u. De MINI Coupé staat ook 52 mm lager tegen de grond, wat een nog sportievere wegligging zou garanderen. Wie dacht dat deze MINI Coupé lichter zou zijn dan de MINI Cooper heeft het trouwens mis, aangezien de MINI Coupé op basis van de MINI Cabrio werd gebouwd moesten nog verstevigingen worden aangebracht, wat het totale gewicht 25 kg hoger brengt.

Binnenin krijg je een tweezits lay-out, het dak werd speciaal zo ontworpen dat er genoeg hoofdruimte is voor de passagiers. Het dashboard en de materialen zijn typisch MINI en weinig verrassend, wel krijg je standaard sportstoelen In de Cooper S, SD en JCW. Om ook nog wat bagage kwijt te kunnen is er plaats voor wat bagage achter de stoelen. De tweezitter beschikt daarnaast over een kofferruimte die met 280 liter genoeg ruimte zou moeten bieden en tegelijk ook makkelijk toegankelijk zou zijn dankzij een wijd openzwaaiende kofferklep.

Onder de motorkap kan je kiezen tussen een vier viercilinders, 3 benzines en 1 diesel. De topversie is de MINI John Cooper Works Coupé met 1.6-liter Twin-Scroll Turbo en 211 pk. Hiermee sprint de Coupé van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u. Verder in het benzinegamma is er nog een Cooper S Coupé met 184 pk en een Cooper Coupé met 122 pk. Langs dieselzijde kan er enkel gekozen worden voor de krachtige Cooper SD Coupé, deze beschikt over 143 pk en 305 Nm koppel en sprint van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden. Het verbruik blijft bij deze roetstoker beperkt tot 4,3 liter/100 km.

MINI zal de MINI Coupé officieel voorstellen op het autosalon van Frankfurt in september, vanaf oktober mogen we de tweezits Coupé bij de dealers verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...