Nieuwe Mercedes A-Klasse mag buiten spelen

Nieuwe Mercedes A-Klasse 2012
Mercedes zal de nieuwe A-Klasse radicaal doen verschillen van zijn voorganger. De familiewagen wordt een sportieve hatchback.

De eerste foto’s van de nieuwe Mercedes A-Klasse zijn binnen! Al is het testmodel van Mercedes nog flink gecamoufleerd om nog niet te veel te verraden van het uiterlijk, dat naar alle waarschijnlijk behoorlijk sportief zal worden. Tenminste, dat vermoeden we, aangezien het conceptmodel er echt sportief, jong en fris uitziet.

Tegen volgend jaar zou de nieuwe Mercedes A-Klasse op de markt komen, waar hij het op zal moeten nemen tegen inmiddels gevestigde waarden als de Audi A3 en de BMW 1-Reeks. Die laatste werd over het algemeen niet enthousiast onthaald omwille van zijn design, misschien liggen daar dus wel kansen voor Mercedes om enkele klanten van BMW af te snoepen. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de wagen een vijfdeursmodel is, geen driedeurs zoals het concept dus.

Onder de motorkap zal men kunnen kiezen tussen behoorlijk wat viercilinders die de voorwielen moeten aandrijven. In het conceptmodel is een benzinemotor met 210 pk terug te vinden, die motor zou het productiestadium halen en gekoppeld worden aan een automaat met dubbele koppeling. Of hij ook effectief 210 pk zal krijgen, is nog niet duidelijk. En voor wie 210 pk en een dubbele koppeling nog niet plezierig genoeg zijn, komt er nog een AMG-versie met 320 pk.

Diegenen die lange afstanden willen afhaspelen kunnen uiteraard ook kiezen voor dieselmotoren. De dieselmotor zou 2.2 liter groot zijn en vermogens hebben tussen 130 en 180 pk. We zijn alleszins hard benieuwd naar deze nieuwe interpretatie van de instapper van Mercedes en kunnen enkel maar hopen dat het uiteindelijke model zal gelijken op het conceptmodel. En dat ziet er op het eerste zicht ook naar uit… (via AC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...