Mercedes BLS komt eraan

Mercedes BLS
Mercedes ontdekte het segment van de vierdeurscoupé en wil dat nu overdoen met een nieuwe compacte vierdeurscoupé: de BLS.

Deze compacte vierdeurscoupé wordt momenteel druk getest in Duitsland en zou de kleine versie van de CLS worden. De BLS zou niet direct concurreren met de Audi A5 Sportback die al een tijdje op de markt is, maar eerder met de Audi A3 Sedan, waarvan er eerder een concept voorgesteld werd op het autosalon van Genève.

De BLS zou een luxeproduct worden en zal bijgevolg volledig in het teken van design staan. Het profiel van de wagen zou dan ook hard op dat van de CLS gaan gelijken. In tegenstelling tot wat we gewend zijn van Mercedes, zou de BLS aangedreven worden op de voorwielen, misschien wel een gemiste kans. Onder de motorkap mogen we de motoren verwachten die momenteel in de C-Klasse liggen. De wagen zou tegen 2013 op de markt komen, een jaar later worden milieuvriendelijke varianten verwacht. (Via: AE)

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Mercedes CLS.
Lees en bekijk hier onze rijtest met de Audi A5 Sportback.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mercedes BLS komt eraan"

  1. love4sportcars 20-06-2011 om 19:04

    hallo? de A3 sedan is een SEDAN, geen vierdeurscoupé, ze zouden beter eentje maken die concurreert met de A5 sportback.
    wat is mercedes toch prulig bezig

  2. MRM 20-06-2011 om 20:23

    Zuiver technisch gezien is de A3 Sedan inderdaad een sedan, maar de kofferklep is wel erg kort, dus met een beetje verbeelding is er wel een vierdeurscoupé in te zien.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...