Nieuwe 4-liter V8 voor Audi S6, S7, S8 en RS6?

Audi S8 Impressie
Audi wil een nieuwe 4-liter Twin-Turbo V8 gebruiken voor zijn topmodellen, de S8 krijgt de V8 als eerste aan boord.

Volgens het Duitse Auto Bild krijgen de toekomstige Audi S6, S7, S8 en RS6 allemaal een gemeenschappelijke 4-liter Twin-Turbo V8 onder de motorkap. Die motor ontwikkelt Audi in samenwerking met Bentley, met een output van om en bij de 500 pk. De Audi S8 zou de eerste zijn om van dit nieuwe motorblok te profiteren, met een lancering op het autosalon van Frankfurt in september. Ten opzichte van zijn voorganger zou de S8 over 50 pk extra beschikken, terwijl het brandstofverbruik met 20% zou dalen. De Audi S8 krijgt standaard een achttraps automaat en Quattro vierwielaandrijving.

Op het autosalon van Los Angeles in november zouden de S6 en S7 volgen. Deze krijgen ook deze 4-liter V8 onder de motorkap, maar met minder vermogen. De S6 zou over 440 pk beschikken, de S7 krijgt 470 pk. Het is echter nog niet zeker op welke manier dit vermogen tot stand zou komen, het kan dat deze een enkele turbo krijgen, maar een downtuning van de Twin-Turbo V8 is ook mogelijk.

De Audi RS6 zou eind 2012 volgen, deze krijgt sowieso de 4-liter V8 met twee turbo’s toebedeeld en zou over 580 pk beschikken, net genoeg om zijn aartsrivaal uit München voor te blijven. De BMW M5 die deze week werd onthuld beschikt namelijk over 560 pk en 680 Nm koppel. Over de komst van een RS7 heerst nog geen duidelijkheid, als hij er komt zou het V8-blok opgepept kunnen worden tot 600 pk.

Audi RS6 Impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...