Porsche roept 1.700 wagens terug


Porsche is genoodzaakt om 1.702 wagens terug te roepen vanwege een defecte wielnaaf.

Hoewel Porsche meestal aan de top van de lijsten staat bij kwaliteitsonderzoeken, moet de Duitse sportwagenfabrikant nu ook enkele negenelfjes terugroepen. Het gaat om de sportiefste modellen zoals de 911 Turbo, Turbo S, GT2 RS, GT3 en GT3 RS. 1.702 wagens geproduceerd tussen mei 2009 en september 2010 kunnen problemen vertonen met betrekking tot de centrale wielmoer.

Die centrale wielmoer is afkomstig uit de racewereld en vermindert de draaiende massa. Ook verwisselen van wielen gebeurt dankzij dit systeem vlugger. Volgens de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration kan de wielmoer vroegtijdig slijten, wat resulteert in een loszittend wiel. Met een loszittend wiel is een crash logischerwijs nooit veraf.

Porsche dealers zullen het probleem aanpakken door de centrale wielmoeren te vervangen door een nieuw design. Wanneer dit zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar men vermoedt dat Porsche de situatie snel zal rechtzetten. Hoewel het hier om Amerikaanse wagens gaat, is het ook mogelijk dat het probleem optreedt bij wagens op de Europese markt. Ook de Amerikaanse Porsche’s zijn immers afkomstig uit Duitsland. (Via: Leftlane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...