Fiat Freemont vanaf 18 juni bij de dealers

Fiat Freemont
De nieuwe Fiat Freemont gaat vanaf morgen, 18 juni, in avant-première in het dealernet van Fiat.

De Freemont is de eerste Fiat die tot stand kwam door het partnerschap met de Chrysler-Groep, de wagen is dan ook gebaseerd op de Dodge Journey en wordt gebouwd in Mexico. Veel werk heeft Fiat niet gehad om deze Freemont te ontwikkelen, qua design gaat het louter om een rebadge, maar qua weggedrag en comfort heeft Fiat wel gesleuteld om de Freemont aan de Europese normen te laten voldoen. De Fiat Freemont moet dan ook een antwoord bieden aan de uiteenlopende eisen van gezinnen, met de Freemont kunnen ze beschikken over een ruime, comfortabele en moduleerbare Fiat die in alle situaties van het dagelijkse leven ingezet kan worden.

Ruimte is er trouwens genoeg in de Fiat Freemont, de buitenafmetingen vertalen zich in standaard zeven zitplaatsen aan boord. Ook aan het gebruiksgemak werd gedacht, zo is instappen eenvoudig dankzij de achterdeuren die 90 graden geopend kunnen worden en kan je de Freemont makkelijk moduleren dankzij de neerklappende achterzetels die een vlakke laadvloer vormen. De tweede en derde zetelrij staan telkens iets hoger, waardoor de inzittenden een uitstekend uitzicht genieten. Een ‘child booster’-systeem helpt de kinderen op de tweede zetelrij trouwens een correcte houding aan te nemen, zodat de veiligheidsgordels een optimale bescherming kunnen bieden. Het maximumvolume met vlakke laadvloer bedraagt 1.461 liter.

Om het keuze- en aankoopproces voor de klant niet te moeilijk te maken zal het gamma van de Freemont twee versies omvatten: de Freemont en Freemont Urban, elk richten ze zich op een ander type klant. De standaarduitrusting is vrij omvangrijk, zo beschikt de Freemont over 7 zitplaatsen, drie zones airco, ESP+Hill Holder, 4.3″ touchscreen radio, 17″ alu velgen, cruise control, bandenspanningscontrole, keyless go en de child booster. Wie voor de Freemont Urban kiest krijgt er handenvrij bellen met Bluetooth, lichtsensor, lederen stuur en versnellingspook, parkeerhulp, dakrails en een elektrisch regelbare bestuurderszetel bovenop.

De Fiat Freemont zal bij de start enkel verkrijgbaar zijn met voorwielaandrijving en twee dieselmotoren met manuele versnellingsbak. Het gaat om twee versies van de 2.0 MultiJet, met 136 of 163 pk. Begin 2012 volgt een versie met vierwielaandrijving, enkel verkrijgbaar voor de 2.0 MultiJet met 163 pk of 3.6 Pentastar V6 en automatisch gekoppeld aan een automaat. De dynamische prestaties van de Freemont worden gedefinieerd door de specifieke ophanging en aangepaste stuurconfiguratie die Fiat ontwikkelde, daarnaast werd ook het interieurcomfort verbeterd door een betere geluidsdemping in het interieur.

Interesse in een Fiat Freemont? Fiat Groep België stelt bij de lancering een lanceringspakket voor, dit pakket omvat een interieur met lederen zetels en 19″ aluminium velgen voor 1.200 euro, een voordeel van 40% ten opzichte van de normale prijs van deze twee opties. Hieronder vind je een kort overzicht van de basisprijzen, de complete prijslijst download je hier.

Fiat Freemont – 2.0 MultiJet 136 pk – 27.500 euro incl. BTW
Fiat Freemont Urban – 2.0 MultiJet 136 pk – 29.000 euro incl. BTW
Fiat Freemont Urban – 2.0 MultiJet 163 pk – 30.500 euro incl. BTW

Lees hier onze rijtest met de Fiat Freemont.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...