Eerste foto: Nieuwe Mercedes B-Klasse 2012

Nieuwe Mercedes B-Klasse 2012 Spyshot
Mercedes zal de nieuwe B-Klasse lanceren op het autosalon van Frankfurt in September, een eerste foto toont ons hoe die er zal uitzien.

Echt smaakvol oogt de nieuwe B-Klasse op het eerste zicht niet, deze foto werd enkele dagen geleden genomen in Californië, vermoedelijk tijdens een fotosessie. We zien dat de B-Klasse aangepaste achterlichten krijgt en tegelijk ook iets meer als een busje overkomt. De vouwlijn in het profiel probeert tevergeefs een dynamische toets aan het model bij te brengen.

Naast deze eerste foto hebben we meteen ook enkele details over wat de nieuwe B-Klasse zal herbergen qua nieuwe features. Naar verluidt zou de achterbank van de nieuwe generatie over een rail naar voor en achter geschoven kunnen worden, op deze manier kan je kiezen tussen meer kofferruimte of meer beenruimte. Onder de motorkap komen vijf benzinemotoren en vier diesels, langs benzinezijde loopt de vermogenskeuze tussen 107 en 201 pk, langs dieselzijde is er een motorgamma tussen 120 en 201 pk.

Van de B-Klasse zou later ook een SUV-versie gelanceerd worden die moet concurreren met de BMW X1. De lancering van de nieuwe B-Klasse is voor het autosalon van Frankfurt in september, de startprijs van het model zou in Duitsland 24.500 euro bedragen. (Via: JokeForBlog)

Update: We hebben nu ook 2 foto’s van het interieur!

Mercedes B-Klasse 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...