Audi Q4 mikt op Evoque

Audi Q4
Audi plant een rivaal voor de Range Rover Evoque, de Audi Q4 moet een sportieve versie worden van de Audi Q5.

Volgens de geruchten heeft de Audi Q4 al een geavanceerd conceptstadium bereikt in het R&D centrum van Audi in Ingolstadt. Het model is gebaseerd op het platform van de Audi Q5 en de toekomstige Porsche Cajun die vermoedelijk samen met de nieuwe Q4 gelanceerd zal worden in 2014. De afmetingen van de Q4 zullen dan ook gelijk zijn aan die van de Q5, net als zijn wielbasis en spoorbreedte.

Qua styling zou de Q4 elementen met de A5 Sportback delen, we mogen dus rekenen op een coupé-achtige vijfdeurs-SUV. De voorruit zal steiler zijn, terwijl de glaspartij naar achter toe dicht zal lopen. Voor het interieur zal Audi grotendeels de elementen van de Audi Q5 overnemen, de Q4 wordt dus gewoon een conventionele vijfzitter.

Onder de motorkap zullen vinden we aan dieselzijde twee 2.0 TDI’s met 170 of 210 pk, samen met een 3-liter V6 diesel met 240 pk. Langs benzinezijde zal een 3.2-liter V6 benzine met 270 pk beschikbaar zijn. Om het sportieve karakter van de Q4 te benadrukken zal Audi naar verluidt ook twee S-versies lanceren, het gaat om een versie voor China, Rusland en Noord-Amerika met 328 pk uit een supercharged 3-liter V6 en een Europese versie die een roetstoker zou worden met een 308 pk sterke twin-turbo 3.0 V6 TDI onder de motorkap. Een Q4 Hybride behoort ook tot de mogelijkheden, deze zou dezelfde configuratie als de Q5 Hybride hebben, dit betekent een combinatie tussen een 2-liter turbobenzine met 208 pk en een 34 pk sterke elektromotor.

Audi mikt met de toekomstige Q4 op modellen als de Range Rover Evoque en de toekomstige BMW X4. De Q4 is maar één van een reeks SUV’s die bij Audi in de pijplijn zitten om de groeiende vraag naar luxe SUV’s te beantwoorden. Audi zou in de komende vijf jaar drie sportieve SUV’s lanceren. Deze strategie zou de verkoopcijfers van SUV’s bij Audi moeten verdubbelen, naast de Q4 zouden ook nog een Q2 en Q6 hun opwachting maken tegen 2016. (Via: AutoCar & Autobild)

Audi Q4 Render

Deel dit bericht:

3 reacties op "Audi Q4 mikt op Evoque"

 1. kristofl 17-06-2011 om 19:54

  Juist ja, de evoque… kan je die al kopen? Nog niet zien rijden hier. Jammer…
  Deze Q4 vind ik toch niet zo speciaal.

 2. MRM 17-06-2011 om 20:01

  Begin september dacht ik…

 3. love4sportcars 17-06-2011 om 22:21

  ze zouden die beter 2 deuren geven. En waaromkrijgen wij een diesel en geen benzine in onze “s” versie, belachelijk gewoon. niet alles moet “verdieseld” worden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...