Zal Volkswagen Beetle R klaar zijn voor Frankfurt?

Volkswagen Beetle 2012
Volkswagen wil met de nieuwe Beetle duidelijk een mannelijker publiek aanspreken, een snelle lancering van een sportief R-model moet dit extra kracht bijzetten.

Nieuwe geruchten wijzen er op dat Volkswagen de extra sportieve Beetle R reeds zal lanceren op het autosalon van Frankfurt in september. Onder de motorkap zouden we een aangepaste versie van de 2-liter turbomotor vinden die we nu al kennen als topmotor in het gamma van de Beetle. Vermoedelijk zou het gaan om dezelfde configuratie als de Golf R, goed voor 270 pk en 350 Nm koppel. Maar aangezien de Beetle R in tegenstelling tot de Golf R geen vierwielaandrijving zou krijgen, zou het vermogen eventueel iets lager uitkomen. De sprint van 0 naar 100 km/u zou minder dan 7 seconden in beslag nemen.

Volgens de geruchten zou Volkswagen ook werken aan een Volkswagen Beetle R Cabrio, die dan logischerwijs als de topversie van de nog te introduceren Beetle Cabrio moet dienen. Benieuwd hoe de Beetle R er uit zal zien? Dankzij een eerder gepubliceerde impressiefoto hebben we ook daar al een indruk van. We mogen ons blijkbaar verwachten aan bredere wielkasten, grotere velgen, aangepaste bumpers en een dubbele uitlaat achteraan. We zijn benieuwd! (Via: Car&Driver)

Der neue Volkswagen Beetle R

Deel dit bericht:

1 reactie op "Zal Volkswagen Beetle R klaar zijn voor Frankfurt?"

  1. TDB 16-06-2011 om 14:44

    Is maar eerlijk dat we in Europa ook iets sportiever krijgen, zoals de Amerikanen met hun Beetle Black Turbo Launch Edition! Deze zal wellicht jammer genoeg geen spotprijs krijgen 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...