Het productieplan van Alfa Romeo tot 2014

Alfa Romeo Productieplan tot 2014
Fiat heeft een productieplan voor Alfa Romeo bekendgemaakt tot 2014, met meer duidelijkheid over de introductie van de Giulia, de 4C en Alfa’s SUV.

De plannen van Fiat maken twee zaken meteen duidelijk, Alfa Romeo moet stevig groeien in Europa en zal vanaf volgend jaar ook in Amerika worden geïntroduceerd. Volgend jaar zal het daarom de Alfa Romeo 4C lanceren, een sportwagen die als eerste Alfa Romeo ook de oversteek naar het Amerikaanse continent zal maken. De Alfa Romeo 4C moet het sportieve beeld van het merk terug op de voorgrond helpen plaatsen, iets waar het gezien zijn laag gewicht en sterke prestaties ongetwijfeld in zal slagen. Volgend jaar maakt daarnaast ook de Alfa Romeo C-SUV zijn opwachting, niet toevallig een model dat ook in de VS op behoorlijk wat aandacht zal kunnen rekenen.

Op de opvolger voor de 159 is het wachten tot 2013, de Alfa Romeo Giulia komt er dat jaar zowel als Berlina en Sportwagon. Maar 2013 zal niet enkel het jaar van de Giulia worden, er volgt ook een vijfdeurs MiTo en een Spider waarvan we vermoeden dat het de 6C zou worden.. In 2014 volgt een grote SUV, waarvan Alfa Romeo zegt dat het een mix tussen sportiviteit en luxe zal opleveren. Het model zou in staat moeten zijn te concurreren met de BMW X5 en Audi Q7.

Zoals steeds moeten we deze plannen met een korrel zout nemen, het Milanese merk werd in het verleden wel vaker het slachtoffer van uitgestelde productieplannen. Maar het feit dat er een concreet plan op tafel ligt kan ons enkel maar tevreden stemmen, hopelijk lukt het Alfa Romeo om alle plannen op tijd ten uitvoer te brengen. (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo Productieplan 2014

Deel dit bericht:

1 reactie op "Het productieplan van Alfa Romeo tot 2014"

  1. love4sportcars 16-06-2011 om 13:44

    X5 en Q7, een grote SUV is niks voor alfa

Reageer

Reactie aan het plaatsen...