De meeste files van Europa vind je in Brussel

Files Brussel
Zo, hebben we weer iets om trots op te zijn!

De resultaten van het nieuwe TomTom verkeersonderzoek tonen de 450 meest filedrukke plaatsen van Europa. Net als vorig jaar is Brussel nog steeds de stad waar je de meeste files kan vinden, wie in Brussel rijdt kent gemiddeld 38,9% vertraging door files en daarmee staan we aan de top van het Europees klassement. Het ziet er echter niet naar uit dat het probleem zich zal oplossen, ten opzichte van vorige jaar nam het verkeer in Brussel met 1,2% toe. Andere steden die het slecht doen op het vlak van verkeersdrukte zijn Warschau (38,1%) en Londen (34,5%).

Volgens Touring zal de situatie in de Brusselse binnenstad nog erger worden, we denken daarbij aan de (bewust) slecht afgestelde verkeerslichten, het toenemend aantal busstroken en de zone 30 in de binnenstad. Het idee van aftredend staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt (MR) om een tolheffing in te voeren in Brussel zou volgens de studie niet werken. Londen deed het in 2003, maar tot nu is het fileverkeer er maar met 0,2% afgenomen.

Brussel TomTom Congestion

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...