Eerste info & foto’s: nieuwe Toyota Yaris

Nieuwe Toyota Yaris
Toyota laat met mondjesmaat over de nieuwe Yaris op de wereld los. Op haar website vinden we bovenstaande foto terug. 

De nieuwe Toyota Yaris ziet er alleszins een stuk frisser en sportiever uit dan zijn voorganger. Dat is grotendeels te danken aan de vormgeving van de koplampen, de strakke lijnen van de grille en niet te vergeten de vette velgen die Toyota onder het exemplaar op de bovenstaande foto plaatste. Aan de binnenkant zou de Toyota Yaris behoorlijk minimalistisch worden, maar toch functioneel.

Onder de motorkap is er keuze tussen 3 verschillende traditionele motorisaties. De instapmotor is een 1 liter grote benzinemotor met 69 pk, daarop volgt de 1.33 liter grote benzinemotor met 100 pk en tenslotte is er nog een 1.4 liter grote dieselmotor met 90 pk. Nieuw is dat deze Yaris voor het eerst beschikbaar zal zijn met een hybride aandrijving. De wagen zal in Valenciennes, Frankrijk gebouwd worden en komt vanaf oktober dit jaar op de markt.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Auris HSD.
Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Eerste info & foto’s: nieuwe Toyota Yaris"

  1. TDB 15-06-2011 om 14:04

    Toch behoorlijk wat strakke lijnen hier! Sportief kleintje!

  2. PJS 15-06-2011 om 14:19

    Het interieur vind ik erg knap.

  3. kristofl 15-06-2011 om 21:57

    Geslaagd! De vorige versie vond ik een echt oud madammkes bakske, een grijze muis.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...