Unimog Concept viert 60-jarig bestaan

Mercedes unimog
De Unimog van Mercedes bestaat 60 jaar, dat moet gevierd!

En dat jubileum wordt gevierd met een concepteditie van de Unimog. Deze conceptwagen vertoont duidelijke trekken van de Unimog die ongeveer zestig jaar in ongewijzigde vorm op gelijk welk onmogelijk terrein toch ter plaatse geraakte. Net zoals het originele model heeft deze off-road vrachtwagen een grote cabine vooraan, die nu weliswaar niet meer volledig om de bestuurder heen zit, maar eerder een cabrio-versie van de Unimog moet voorstellen. Achter die cabine is er plaats voor gelijk welk toestel de koper daar maar zou willen plaatsen, de Unimog kan er allicht wel weg mee.

Unimog staat voor UNIversal MOtor Gerät. Een wagen die dus overal aan de slag zou moeten kunnen. Eerst was hij bedoeld als landbouwvoertuig dat verschillende machines zou kunnen dragen, maar later werd hij effectief voor ongeveer elk mogelijk doeleinde gebruikt dat men zich maar kan inbeelden. In de galerij zitten de foto’s van zowel het jubileummodel als van bestaande exemplaren van de Unimog.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...