Jaguar komt met XKR-S Cabrio en XFR-S

Jaguar XKR-S Cabrio
Nu de XKR zijn “-S kuur” kreeg, is het tijd voor de XFR en de XKR Cabrio om ook een stapje verder te gaan.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Jaguar XKR-S Cabrio met hetzelfde recept gemaakt worden als de XKR-S. Dat recept bestaat uit een motor die 550 pk levert uit een 5-liter groot V8-blok, grotere wielkasten, voor- en achterspoiler uit koolstofvezel en een extreem interieur. De prestaties zouden dan ook navenant moeten zijn, 0 naar 100 in 4,4 seconden en een topsnelheid van 300 km/u. Naar alle waarschijnlijkheid moeten er geen verstevigingen aangebracht worden, de XK Cabrio is met zijn aluminium structuur normaal rigide genoeg om de extra kracht de baas te kunnen.

De motor die Jaguar ontwikkelde voor de XKR-S niet in de Jaguar XF plaatsen, zou natuurlijk zonde zijn. Daarom zal ook de XFR binnenkort een stuk krachtiger worden. Ook de XFR-S krijgt 550 pk en zou de sprint van nul naar honderd moeten kunnen neerzetten in ongeveer 4 seconden. Ook de topsnelheid zou volgens insiders bij Jaguar moeten toenemen naar iets minder dan 290 km/u. Benieuwd of de nieuwe BMW M5 deze Jaguar moet vrezen. (Via: AE)

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XKR.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Cabrio.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...