Opel SUV op basis van Insignia in 2015

Opel Insignia SUV
Opel plant een nieuwe vlaggenschip SUV die gebaseerd zou zijn op de Insignia. In 2015 zouden we de wagen voor het eerst moeten zien.

Ondertussen is de Opel Insignia Country Tourer er al! Lees hier onze rijtest

Althans, dat beweert AutoExpress na een gesprek met Karl-Friedrich Stracke, de grote baas van Opel. De Opel Insignia is momenteel het vlaggenschip van Opel, maar heeft volgens Opel zelf wat hulp nodig van een grote SUV. Opel is namelijk nog op zoek naar een wagen die niet alleen in Europa succes heeft, zoals de Insignia, maar ook wereldwijd aanslaat. Een SUV lijkt daarbij een voor de hand liggende keuze.

Het nieuwe SUV-vlaggenschip zal niet in competitie gaan met de Audi en BMW maar eerder de Citroën DS5 op het oog hebben als rivaal. De nieuwe wagen moet het vooral maken in China, waar grote auto’s van Europese fabrikanten overdreven populair zijn. De afbeeldingen die bij dit artikel horen, tonen hoe een Opel die groter is dan de Zafira eruit zou zien. De schetsen zijn gebaseerd op het Future Large Vehicle Concept dat in 2008 in de koelkast werd gestoken wegens de crisis.

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze grote SUV het chassis van de Insignia gebruiken, maar de kans is groot dat er plaats zal zijn voor 7 inzittenden. We rekenen erop dat de wagen iets hoger op zijn poten zal staan en aangezien het om een SUV gaat en de Insignia ook uitgerust kan worden met vierwielaandrijving, gaan we ervan uit dat deze grote SUV ook optioneel over vierwielaandrijving zal beschikken.

Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia.
Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia Sports Tourer.
Lees en bekijk hier onze rijtest met de Opel Insignia OPC.

Opel Insignia SUV

Opel Insignia SUV

Deel dit bericht:

3 reacties op "Opel SUV op basis van Insignia in 2015"

 1. PJS 13-06-2011 om 15:09

  De foto’s tonen wel niet echt wat men noemt een SUV.. Eerder een DS5, maar voor zover ik weet is dat geen SUV 😉

 2. MRM 13-06-2011 om 15:20

  Inderdaad, de foto’s zijn eerder bijkomstig en staan er wegens gebrek aan betere 😉
  Mocht het geen SUV zijn, dan zou Opel gewoon een tweede Zafira bouwen. Twee dezelfde modellen in het gamma, niet zo’n sterk idee.

 3. love4sportcars 13-06-2011 om 21:38

  een DS5 is geen SUV, en by the way WAT EEN BULLSHIT!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...