24-uren van Le Mans: stand na 22u30


Het einde van de 24-uren is in zicht, maar de strijd tussen Audi en Peugeot is nog niet beslist.

Met minder dan twee uren te gaan, leidt de enige overblijvende Audi de race. Op twee uur van het einde werd het gokken toen er hier en daar regendruppels vielen. Aangezien het circuit vrij lang is, kunnen de weersomstandigheden in de verschillende sectors nogal verschillen. Eén van de Peugeots ging voor de zekerheid over tot intermediate banden, Audi bleef voortdurend rijden op slicks. Na enige tijd ging de Peugeot opnieuw over tot slicks. De regen zorgde ook voor opnieuw een zware crash, een Pescarolo verloor de controle en moest de strijd staken.

De spanning laaide eveneens hoog op toen Peugeot nummer zeven hard in duel ging met de leidende Audi. Hoewel de Peugeot niet diegene was op de tweede positie, kwam het bijna tot brokstukken. Het zou allesbehalve sportief zijn moest Peugeot met opzet de Audi uit de race rijden en zo met de andere Peugeots de leiding nemen. Na het incident ging de Audi uiteindelijk opnieuw voorbij de Peugeot. In de LMP2-klasse is de leidende Zytek Nissan van Greaves Motorsport verder uitgelopen op de Signatech Nissan van Lucas Ordoñez. In de GTEPRO-klasse kwam de Corvette ronde na ronde dichter bij de Ferrari. De 458 Italia heeft zekere problemen en moet elke ronde ongeveer 10 seconden prijs geven. Ondertussen is de Amerikaan de Italiaan zelfs voorbijgegaan. Na de crash van de voormalig leidende Corvette, leidt Chevrolet dus opnieuw in de klasse. Ook in de GTEAM-klasse rijdt een Corvette voorop.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...