Porsche is het sportwagenmerk van 2011

911 GT3 RS
Porsche is de grote winnaar van de enquête “Sportiefste wagen van 2011”.

Lezers van het Duitse Sportauto wezen de eerste zeven plaatsen in het klassement toe aan Porsche. In 15 verschillende categorieën haalden de modellen van Boxster tot Panamera de top. De sportiefste 911 modellen waren echter de echte, grote winnaars, van de Carrera GTS cabrio en Turbo S Cabrio tot de hardcore GT3 en GT3 RS. Deze wagens ontvingen driemaal meer stemmen dan de volgers in het klassement.

Wetende dat dit een Duits magazine is, blijft het resultaat enigszins vertekend. Toch is het duidelijk dat de 911-modellen, hoe weinig inspiratie ze volgens sommigen ook uitstralen, sportwagens blijven met een zeer hoog aanzien. Het resultaat is een schouderklopje voor Porsche, dat de laatste tijd zeer goede verkoopresultaten neerzet. De volledige resultaten van de enquête vinden jullie hier.

Porsche Panamera Turbo

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche is hét sportwagenmerk van 2011"

  1. Wolf 14-06-2011 om 15:58

    Ik denk dat dat Duitse vooroordeel wel weg kan. Ferrari en Lambo staan boven de landsgrenzen, denk ik. Dus die zullen er niet zo veel last van hebben en uit Japan/ USA komt niets moois ( wel effectief maar niet mooi).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...