GM zit verveeld met cijfers Opel, maar verkoopt niet

General Motors GM
GM zit verveeld met de verliezen die Opel opstapelt, maar het is daarom niet van plan zijn Duitse afdeling van de hand te doen.

GM CEO Dan Akerson zit erg verveeld met Opel, zeker omdat de zwarte cijfers nog niet meteen in zicht zijn. Akerson zoekt dan ook naar oplossingen om het verlieslatende Opel uit het slop te helpen, maar een verkoop is zeker geen realistisch scenario. Opel zou te veel gelinkt zijn aan GM zelf, waardoor de verkoop GM schade zou berokkenen. Eerdere berichten in Duitse media brachten het nieuws dat GM Opel zou willen verkopen, GM ontkent dit nu dus formeel.

GM zit al langer verveeld met Opel’s cijfers, het bedrijf maakt al sinds 2009 verlies maar zou dit jaar op een break-even kunnen uitkomen. De eerste winst zou voor 2012 kunnen zijn. Ondanks het feit dat de verkoopcijfers nu terug aantrekken, blijven de verkoopcijfers van Opel nog onder die van de gouden jaren, zeker in thuisland Duitsland. GM zou twee oplossingen voor ogen hebben met betrekking tot GM. Zo zou het een alliantie kunnen aangaan met een Europese autobouwer, zoals GM dat ooit deed met Fiat, als een manier om de kosten te delen. Daarnaast zou ook een Chinese partner een scenario zijn die GM overweegt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.. (Via: Reuters)

Opel Astra GTC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...