Overkill: Skoda Octavia RS met 600 pk.

Skoda Octavia RS 600PS
Deze zagen we even niet aankomen, Skoda heeft een speciale versie van de Octavia RS klaar met 600 pk!

Skoda heeft een speciaal aangepaste Octavia RS klaar om te racen op de Bonneville zoutvlakten. De wagen werd in samenwerking met REVO ontwikkeld en beschikt over een 2-liter TSI benzinemotor met een nieuwe Garret turbo. Dankzij een hoger octaangetal van 120 RON slagen ze er zo in 550 tot 600 pk uit de viercilinder te persen, het maximale koppel bedraagt 450 Nm. Skoda hoopt een topsnelheid van 322 km/u mogelijk te maken met deze Octavia.

Qua technische aanpassingen krijgt deze speciale Octavia verder ook nog een slipdifferentieel, een K&W ophanging die de rijhoogte met 8 centimeter verlaagt, 15″ stalen velgen met aerodynamische covers en Goodyear Eagle Land Speed banden. De wagen krijgt daarnaast uiteraard ook een rolkooi, een remparachute en automatische brandblussers aan boord. Het is eens iets anders dan een Octavia GreenLine…

Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia GreenLine.

Skoda Octavia RS 600PS

Deel dit bericht:

3 reacties op "Overkill: Skoda Octavia RS met 600 pk."

  1. TDB 10-06-2011 om 8:30

    Zou het octaangehalte van die Audi Clubsport Quattro ook hoger zijn om die 503 pk te halen uit een 2.5-liter?

  2. PJS 10-06-2011 om 8:54

    @TDB; vermoedelijk.. Dit is weliswaar gewoon een racer voor de Bonneville zoutvlakten, daar mag je dus al eens met het octaangetal prutsen 😉

  3. mrnix 10-06-2011 om 12:17

    heftig

Reageer

Reactie aan het plaatsen...