Officieel: Renault Megane RS Trophy

Renault megane RS Trophy
Renault stelt een potentere versie van de Renault Mégane RS voor: de Renault Mégane RS Trophy.

Deze opgepepte versie krijgt 15 pk en 20 Nm meer dan de Renault Mégane RS, wat de output van de motor brengt op 265 pk en 360 Nm. De kracht is nog steeds afkomstig van een 2-liter groot turboblok, waar de turbodruk met 0,2 bar verhoogd werd tot 2,5 bar. Nul naar honderd doet dit beest in 6 seconden, een tiende sneller dan de Mégane RS. De topsnelheid bedraagt 254 km/u. De motor verbruikt 8,2 liter benzine per 100 km en stoot 190 gram CO2 uit per km.

Standaard krijgt de koper van de Renault Mégane RS Trophy een Cup chassis dat voor een optimale wegligging zorgt en een differentieel met gelimiteerde slip. De wielen en banden werden geoptimaliseerd om zowel op een droog als op een nat wegdek voor een optimale hoeveelheid grip te zorgen.

De Mégane RS Trophy is te onderscheiden van de Mégane RS door zijn zwart dak, zijn nieuwe spoiler achteraan, de 19″ STEEV velgen met rode accenten en natuurlijk ook aan een heleboel logootjes. De wagen beschikt ook over LED-dagrijlichten. De wagen is in vier koetswerkkleuren beschikbaar: Sirius Yellow finish, Glacier White, Etoilé Black en Cassiopée Grey. Aan de binnenkant vinden we Recaro-kuipstoelen terug en een RS Monitor die je helpt alle kracht van de wagen optimaal op de baan te krijgen.

Op 17 juni zal de wagen terug te vinden zijn op de Renault Sport Day op de Nürburgring in Duitsland, waar Renault niet alleen dit model tentoon zal stellen, maar ook een hele hoop andere activiteiten aabiedt. Voor diegenen die niet naar de Ring trekken, zal het autosalon van Frankfurt wellicht een eerste kennismaking vormen. De Mégane RS Trophy kost in België €34.500, voor de speciale gele lakkleur betaal je €1.600 meer, terwijl het zwarte dak €500 extra kost. Er zijn slechts 500 exemplaren beschikbaar, geïnteresseerden zullen zich dus moeten haasten!

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Renault Mégane RS.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Renault Mégane RS Trophy"

  1. PJS 10-06-2011 om 14:44

    Ok, in het geel is dit gewoon helemaal af!

  2. TDB 10-06-2011 om 15:50

    Hij ziet er beter uit dan een Focus RS, maar rijdt hij ook beter ?
    Ben vrij benieuwd naar de eerste battles tussen de Focus RS500 en deze .

Reageer

Reactie aan het plaatsen...