Volvo start productie elektrische C30

Volvo C30 Electric
Volvo is gestart met de productie van de C30 Electric, kort na de zomer vinden de eerste leveringen plaats.

De Volvo C30 Electric is een belangrijk onderdeel van Volvo’s strategie ten aanzien van elektrische auto’s. De C30 Electric zal zijn weg vinden naar klanten overal in Europa, onder meer in Zweden, België, Nederland en Noorwegen. De wagen werd reeds uitgebreid getest in het najaar van 2010. Volvo zal tot het einde van 2012 circa 250 exemplaren van de C30 Electric produceren, maar zal deze productie opdrijven indien de vraag toeneemt.

De C30 Electric wordt geassembleerd in Gent, waarna de wagen getransporteerd wordt naar Göteborg voor het installeren van de motor, de accu’s en de specifieke elektronica. Die accu’s nemen de plaats in van de conventionele brandstoftank en bevinden zich ook in een speciaal daarvoor ontwikkeld compartiment in de middentunnel. Door deze strategie toe te passen, kon de oorspronkelijke bagageruimte bewaard blijven.

Het opladen van de Volvo C30 Electric kan aan een gewoon stopcontact en neemt zeven uur in beslag. Zonder bij te laden, raakt de C30 Electric zo’n 150 kilometer ver. Een acceleratie van 0-100 km/u werd niet meegegeven, maar van 0-50 km/u lukt in 4 seconden. De topsnelheid van de elektrische C30 bedraagt 130 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...