Overweegt GM opnieuw Opel te verkopen?

GM Opel
Volgens het Duitse automagazine Autobild zou GM opnieuw overwegen om Opel te verkopen.

Enkele bronnen binnen het GM-hoofdkwartier in Detroit zouden het gerucht bevestigen dat GM er aan denkt om Opel te verkopen. Het GM-management zou niet te spreken zijn over de slechte Europese prestaties van Opel en zustermerk Vauxhall, die nog steeds met rode cijfers kampen. Volgens Autobild zouden zowel Volkswagen als enkele Chinese autobouwers als mogelijke overnemers gelden.

Een woordvoerder van Opel in Rüsselsheim noemt de berichten vooralsnog “pure speculatie”. Dat GM vorig jaar beslist heeft Opel niet te verkopen en nu plots wel zou willen verkopen klinkt inderdaad vreemd in de oren. Te meer aangezien de verkoop voor Opel nu terug lijkt aan te trekken, met een verkoopstijging van 26% in mei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor GM spelen echter twee strategische overwegingen mee. In de eerste plaats gelooft GM dat het de markt van de stads- en compacte wagens met de Koreaanse zustermodellen kan bewerken. Verder zou men voor de middenklasse in Europa, een klasse waar Opel traditioneel sterk staat, goedkoop het eigen huismerk Chevrolet kunnen promoten. (Via: HLN)

Opel Astra GTC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...