Hyundai Genesis Coupe 2012 krijgt meer vermogen

Hyundai Genesis Coupé 2012
Zowel de 2.0-liter turbomotor als de 3.8-liter V6 zouden in de Genesis Coupé 2012 iets krachtiger worden.

Volgens Inside Line zal de nieuwe Hyundai Genesis Coupé voorgesteld worden op het autosalon van Detroit in januari volgend jaar. Het vermogen van beide bestaande motoren zou met enkele pk’s toenemen. De 3.8-liter V8 krijgt directe injectie en een hogere compressieverhouding, waarmee het vermogen toeneemt tot 338 pk. Dat is 35 pk meer dan in de huidige Genesis Coupé V6, terwijl het motorkoppel met 95 Nm stijgt tot 394 Nm.

De 2.0-liter turbomotor krijgt eveneens een kleine upgrade, maar details daaromtrent ontbreken voorlopig. In de huidige Genesis Coupé zorgt deze motor voor een vermogen van 213 pk en een koppel van 302 Nm. Het is mogelijk dat er eveneens nieuwe transmissies komen. Beide wagens beschikken op dit moment over een manuele zesbak, of desgewenst een vijftraps automaat voor de 2.0T en een zestraps automaat voor de 3.8 V6. (Via: InsideLine)

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6

Hyundai Genesis Coupé 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...