Teaser: Opel Astra Cabrio

Opel Astra Cabrio
Nu de driedeurs Astra GTC gelanceerd is kunnen de Opel Ingenieurs zich helemaal toeleggen op een Cabriovariant.

Dat Opel na de lancering van de GTC niet bij de pakken blijft zitten blijkt duidelijk uit het feit dat het merk vandaag al een eerste teaserfoto de wereld heeft ingestuurd. De Astra Cabrio zou binnen 18 maanden op de markt moeten komen, de première zou dus vermoedelijk voor het autosalon van Parijs in 2012 zijn. Volgens de geruchten zal de nieuwe Astra Cabrio niet langer over een metalen klapdak beschikken, Opel kiest er namelijk voor om een traditionele stoffen kap te gebruiken.

Op de foto zien we dat de Astra Cabrio mooi door een chroomlijn wordt omgeven en dat het model plaats zal moeten bieden aan vier personen. De Cabrio maakt gebruik van hetzelfde platform als de vijfdeurs Astra en heeft ook dezelfde wielbasis. Dankzij het gebruik van een stoffen kap gaat er minder ruimte verloren in de kofferruimte en moet er geen grotere achterpartij gemaakt worden zoals dat vaak bij hardtops voorkomt, het lijnenspel zou achteraan dus nagenoeg gelijk blijven. De nieuwe Astra Cabrio moet de opvolger worden voor de Astra TwinTop, een model dat niet meteen hoge verkoopcijfers kon voorleggen. De nieuwe Astra Cabrio zou lichter worden en tegelijk eenvoudiger en goedkoper zijn om te produceren dan de Astra TwinTop.

Lees hier onze rijtest met de Opel Astra
Lees hier onze rijtest met de Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...