Lotus wil zelf motoren ontwikkelen

Lotus Elan
Met de introductie van de Elan uitgesteld, heeft Lotus besloten om zelf een gamma motoren te gaan ontwikkelen.

Nu Lotus besloten heeft dat het de Elan pas in 2016 zal lanceren, heeft het geld vrij voor andere ontwikkelingen. Het merk heeft daarom besloten om zelf nieuwe motoren te ontwikkelen. Lotus gebruikt momenteel namelijk aangepaste Toyota motoren, en heeft daardoor niet dezelfde vrijheid als zijn concurrenten. Daarom zou Lotus nu al een eigen V8 aan het ontwikkelen zijn, waarvan een eerste prototype in juli klaar zou moeten zijn. De Lotus ingenieurs zouden de Ferrari V8 als benchmark nemen en mikken op een vermogen tussen 550 en 570 pk.

Op basis van die V8 wil lotus daarna ook een viercilinder ontwikkelen, als dat niet lukt kan het merk echter nog steeds bij Toyota terecht. Voor de grotere motoren lijkt Toyota/Lexus niet echt happig om motoren te leveren aan Lotus. Enkele geplande modellen, waaronder de vierdeurs Lotus Eterne, zouden te dicht in het vaarwater van de Japanners komen. Wat die Eterne betreft waren eerder ook al twijfels over de noodzaak van het model voor het Lotus gamma. Lotus topman Bahar verdedigt echter zijn vierdeursmodel, omdat het op het modulair platform van de Elite gebouwd kan worden en weinig extra investeringen vergt. (Via: AutoCar)

Lotus Eterne Parijs

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...