Video: Chevrolet Corvette vs Koenigsegg CCXR


Een drag race tussen een Zweed en een opgefokte Amerikaan, een voorspelbare uitkomst?

Drag Times zette een Chevrolet Corvette naast een Koenigsegg CCXR op de drag strip. Hoewel de Corvette Z06 opgefokt is tot 700 pk, blijft de Koenigsegg CCXR met 1.024 pk de wagen met het meeste vermogen van de twee. Natuurlijk moet dat vermogen ook neergezet kunnen worden op het asfalt. Of de Koenigsegg daarin slaagt, is te zien in de onderstaande video. (Via: DragTimes)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Video: Chevrolet Corvette vs Koenigsegg CCXR"

 1. PJS 07-06-2011 om 14:01

  Best een verrassend resultaat.

 2. TDB 07-06-2011 om 16:08

  De Corvette is ook een fractie van een seconde sneller weg, kan wel eens meespelen;)! Maar blijkbaar kan de Koenigsegg ook niet het volledige vermogen kwijt op het asfalt.

 3. Wolf 07-06-2011 om 18:06

  Of die 1000+ pk’s kloppen niet of de bestuurder geeft niet vol gas. De corvette loopt op het laatst zelfs uit. Da’s niet mogelijk met 300 pk minder.

 4. kristofl 07-06-2011 om 21:13

  Moh! Dat ze dat nog eens opnieuw doen met andere bestuurders. Mogelijks wil de CCXR-rijder zijn wagen niet volledig molesteren en heeft de corvette-bestuurder de wagen (en zijn rijgedrag) danig gemaakt om dit soort ‘spelletjes’ te winnen. Je ziet ook zelden een Veyron 100% vollen bak optrekken bij zo’n racen. Dit terwijl de andere wagen kost wat kost wil winnen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...