Officieel: Ford 1.0-liter EcoBoost


Ford kondigt een 1.0-liter EcoBoost motor aan voor de nieuwe B-Max.

Ford heeft bevestigd dat de B-Max, de kleine MPV voorgesteld in Genève, zal beschikken over een 1.0-liter driecilinder EcoBoost motor. De nieuwe motor is de kleinste ooit in het Ford gamma, maar zou dezelfde prestaties leveren als een conventionele viercilinder. Bovendien zouden zowel het verbruik als de uitstoot van schadelijke emissies een stuk lager liggen. De kleine driecilinder zou ook zijn weg vinden naar wagens als de Ford Ka en Ford Fiesta.

De nieuwe motor wordt gebouwd in het Engelse Dunton, waarbij de ingenieurs focusten op het verbeteren van de thermische efficiëntie en het verminderen van de wrijving tussen de interne motorcomponenten, vooral gedurende het opwarmen. Verder komt er binnenkort ook een nieuwe automaat in het gamma met acht versnellingen. Voor toekomstige hybrides werkt Ford tenslotte aan een nieuwe, elektrische CVT-transmissie.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Ford 1.0-liter EcoBoost"

  1. PJS 07-06-2011 om 13:47

    Best sterk dat Ford het ook aandurft om fors te downsizen. Fiat blijft de meester met een 0,9-liter grote tweecilinder, maar deze 1-liter driecilinder kan veelbelovend worden. Ben benieuwd naar de prestaties en of de trillingen beperkt blijven.

  2. TDB 07-06-2011 om 16:24

    Op sommige sites spreken ze van een vermogen rond de 120 pk, zou wel sterk zijn voor een 1-liter driecilinder;) ! Dan chapeau!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...