Bijna klaar: MINI Coupe

MINI Coupe
MINI is bijna klaar met de nieuwe MINI Coupé, een sportieve variant van de MINI. 

MINI stuurt dan ook al foto’s van haar gecamoufleerde testexemplaar de wereld rond, dat wijst er op dat de lancering niet meer veraf is. Misschien iets voor het autosalon van Frankfurt? Volgens MINI zelf staat dit nieuwe model volledig in het teken van rijplezier. De wagen zou extreem wendbaar zijn en dankzij zijn strakke looks een echt sportgevoel moeten geven aan de bestuurder. Om de aerodynamische eigenschappen van de MINI Coupé te optimaliseren, klapt er een spoiler uit bij een snelheid van meer dan 80 km/u.

Onder de motorkap kunnen de meest krachtige motoren van de huidige MINI line-up geplaatst worden. De instapper beschikt over 122 pk uit een 1.6 benzinemotor. Het topmodel is de MINI John Cooper Works Coupé die over 211 pk beschikt en 260 Nm genereert. Nul naar honderd sprinten doet dit model in 6,4 seconden, de topsnelheid komt neer op 240 km/u.

Tussen die twee extremen zitten er nog twee andere motorisaties. In de MINI Cooper S Coupé ligt er een viercilinder benzinemotor die 184 pk levert. Nul naar honderd sprinten doet deze motor in 6,9 seconden en zijn topsnelheid bedraagt 230 km/u. De MINI Cooper SD Coupé beschikt over een 2.0 liter grote dieselmotor die 143 pk levert. In iets minder dan 8 seconden sprint deze wagen naar 100, zijn verbruik bedraagt amper 4,3 liter per 100 km.

Standaard beschikt de MINI Coupé over een manuele zesbak, maar optioneel kan je de wagen uitrusten met een automatische zesbak. Optioneel komt er ook nog eens een elektronisch sperdifferentieel, maar wanneer je de MINI John Cooper Works Coupé koopt, krijg je dit er voor niets bij. De MINI Coupé is uiteraard een strikte tweezitter, maar beschikt volgens MINI zelf over voldoende bergruimte.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...