Volkswagen Golf R Cabrio Concept: 270 pk!

Volkswagen Golf Cabrio R
Volkswagen stelt op de Wörthersee de R-versie van de Golf Cabrio voor. Onder de motorkap: 270 pk!

De Golf Cabrio R is nu nog een concept, maar het lijkt er op dat de wagen het productiestadium effectief wel zou kunnen bereiken. Dankzij de 270 paarden van de 2-liter turbomotor onder de motorkap, sprint deze van 0 naar 100 km/u in minder dan 6 seconden en kan een topsnelheid van 250 km/u bereikt worden. Het koppel komt neer op 350 Nm en is al beschikbaar bij 2.500 toeren.

Net zoals dat bij de Golf R het geval is, werd deze Cabrio 25 mm lager tegen de grond gezet door een sportchassis. De velgen zijn 19″ groot, waardoor er plaats is voor 17″ grote remschijven. De remblokken zijn in het blauw uitgevoerd en beschikken over een R-logo, het oog wil namelijk ook wel wat. Aan de binnenkant vinden we sportstoelen terug met een leder en koolstofvezel. Hier en daar kan je koolstofvezel details terugvinden en dankzij decoratieve contrasterende naden ziet het interieur er sportief uit. Aan de deuren vinden we inlegplaten terug met geborsteld aluminium.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...